Trustpilot TrustScore 4.8

Vraag je vertaling 24/7 online aan

Upload hier je document of tekst en vraag je vertaling aan.

Persoonlijk advies of hulp nodig?

Neem per e-mail contact met ons op: we helpen je graag.

ISO 17100 is een kwaliteitsstempel

ISO gecertificeerd vertaalbureau online

ISO 17100 is een ISO-certificering speciaal voor de vertaalbranche. Die vervangt EN-15038, een eerste poging tot een kwaliteitskeurmerk in een tamelijk ‘verwilderde’ vertaalbranche. De globalisering en de enorme migratiegolf naar het westen hebben geleid tot een grote vertaalbehoefte, wat op zijn beurt heeft geleid tot een enorme vraag naar vertalers en vertaalbureaus. Een snelle uitbreiding betekent vaak kwaliteitsverlies en dat geldt ook voor de vertaalbranche. De behoefte aan certificering die niet alleen betrekking had op het administratieproces, maar juist op de vertaalkwaliteit werd een noodzaak, en in 2015 kwam ISO 17100 tot stand. The Native Translator was in Europa het 7e vertaalbureau dat conform de nieuwe standaard werd gecertificeerd. Helaas hebben veel vertaalbureaus, waarschijnlijk als gevolg van de gestelde eisen en de kosten voor de certificering, ervoor gekozen om zich niet te certificeren. Die bureaus zeggen dan dat ‘ze voldoen aan de eisen van de standaard of geregistreerd zijn’, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als moeten aantonen dat je er daadwerkelijk aan voldoet. 

Wat zijn de eisen voor een ISO 17100 gecertificeerd vertaalbureau?

In veel opzichten volgt ISO 17100 de ISO 9000-standaard. ISO 9000 is veel algemener en ISO 17100 is specifiek gericht op de eisen van het vertaalproces. Van keuze voor een vertaler tot een bepaalde opdracht en de kwalificaties van de vertalers tot de eis voor proeflezen en revisie.

ISO 14001 vertaalbureau met milieumanagementsysteem

The Native Translator is een zeer milieubewust, CO2-neutraal vertaalbureau en wij voldoen aan de ISO 14100-milieustandaard. Zoals we al eerder aangaven is er een verschil tussen het volgen van een standaard en daadwerkelijk gecertificeerd zijn. Binnenkort hopen wij te kunnen melden dat wij ISO 14100 niet alleen volgen, maar ook gecertificeerd zijn conform de milieustandaard ISO 14100.

ISO 27000: bescherming jouw gegevens en vertrouwelijkheid

Bedrijven hebben steeds vaker met te maken hebben met bedreigingen. Door dreigingen en strengere eisen van instanties op gebied van AVG is het gewenst om de manier waarop we met vertrouwelijke informatie omgaan te herzien. Bij The Native Translator voldoen wij aan de eisen in ISO 27000, een certificering die garandeert dat wij jouw gegevens op verantwoorde wijze verwerken.

Deze bedrijven vertrouwen op onze kwaliteit!

<
>