Professionele vertalingen in en uit het Roemeens ISO 17100

Snelle offerte
OFFERTE OPVRAGEN
Offertes voor bedrijven
 • Raamovereenkomst met vele voordelen
 • Korting grote klanten
 • 24-uurs vertaaldienst

INFORMATIE OPVRAGEN

Met kwaliteitsgarantie!
 • ISO 17100 gecertificeerd
 • Informatiebeveiliging volgens ISO 27001
 • Milieunormen volgens ISO 14001
 • Gegarandeerd perfect, anders opnieuw vertaald
Vertaling van documenten
 • Medische, juridische, technische, financiële documenten
 • Beëdigde vertalingen met handtekening en stempel
 • Allerlei soorten vertalingen in 60 talen

Wij verzorgen beëdigde vertalingen en specialistische vertalingen in en uit Roemeens op juridisch, financieel, medisch en technisch vlak.

Een vertaling in of uit het Roemeens nodig van een vonnis, registratiedocument, rekeningafschrift, huwelijksakte, contract of medisch dossier?

The Native Translator is een ISO 17100 gecertificeerd bureau dat professionele vertalingen Roemeens verzorgt, in en uit meer dan 25 andere talen. Je kunt je vertaling rechtstreeks online aanvragen. Of je nu een medische vertaling of beëdigde vertaling in het Roemeens nodig hebt van bijvoorbeeld persoonsbewijzen, diploma’s of overeenkomsten: wij helpen je graag.

Wij kunnen de meeste documenten in en uit het Roemeens vertalen

In principe vertalen we alle documenten en teksten. We helpen je graag met een specialistische of beëdigde vertaling van juridische teksten zoals contracten en overeenkomsten, rechtbankverslagen, diploma's, registratiebewijzen, rijbewijzen, huwelijksaktes, medische documenten, patiëntendossiers, persberichten, technische handleidingen, webteksten uit het Nederlands in het Roemeens of uit het Roemeens in het Nederlands. Ook vertalen we van en naar het Roemeens vanuit 25 andere talen, zoals Engels, Frans, Pools, Russisch, Spaans en Duits.

Specialistische vertalingen in en uit het Roemeens

Een vertaling van een medisch dossier, een technisch rapport of een conceptovereenkomst: voorbeelden van teksten die door een specialistisch vertaler moeten worden uitgevoerd. Technische, juridische, financiële of medische teksten met vakspecifieke terminologie kunnen niet door elke vertaler worden vertaald, daar is vakkennis voor vereist. Als je een vertaling aanvraagt uit het Nederlands in Roemeens of uit het Roemeens in het Nederlands in een bepaald vakgebied wordt je vertaling ondergebracht bij een hoogopgeleide vertaler die gespecialiseerd is in dat onderwerp.

Beëdigde vertalingen in en uit het Roemeens

Wij verzorgen beëdigde vertalingen van juridische, financiële en medische documenten en teksten. Vraag bij ons rechtstreeks online een beëdigde vertaling uit het Roemeens in het Nederlands of uit het Nederlands in het Roemeens aan. Ook vertalen wij vanuit 25 andere talen van en naar het Roemeens.

Beëdigd vertalers Roemeens-Nederlands

Als je een beëdigde vertaling Roemeens-Nederlands aanvraagt, wordt die waarschijnlijk uitgevoerd door een vertaler die in het ontvangende land is beëdigd. In bepaalde gevallen kiezen we ervoor om een vertaler in te zetten die door het Ministerie van Justitie in Roemenië is beëdigd.

Een EU-verordening uit 2019 heeft bepaald dat legalisatie en een apostille niet meer nodig zijn voor officiële documenten en gewaarmerkte afschriften die zijn verstrekt door de officiële instanties in een lidstaat en aan de andere officiële instantie in een andere lidstaat worden overhandigd. Dat betekent dat een beëdigde vertaling uit het Roemeens in het Nederlands gemaakt door een vertaler die in Roemenië is beëdigd ook geldig is in Roemenië zonder apostille en omgekeerd geldt dat ook.

Wanneer je een beëdigde vertaling uit het Nederlands in het Roemeens aanvraagt

Als je een beëdigde vertaling uit het Nederlands in het Roemeens aanvraagt, laten wij die in Roemenië uitvoeren. We laten het uitvoeren door een vertaler Roemeens die is beëdigd door het Roemeense Ministerie van Justitie. We willen graag dat onze vertalers leven in het land waar hun taal wordt gesproken en dat ze uiteraard vertalen in hun moedertaal. Een vertaling gemaakt door een vertaler die in Nederland is beëdigd, moet meestal worden voorzien van een Apostille en/of worden gelegaliseerd door de rechtbank om in Roemenië te worden geaccepteerd.

Moedertaalprincipe is een kwaliteitseis

Het moedertaalprincipe is een van de pijlers en een kwaliteitseis als het om professioneel vertalen gaat. Het uitgangspunt is dat de vertaler alleen in zijn/haar moedertaal vertaalt. Een vertaler met Roemeens als moedertaal vertaalt in het Roemeens, een vertaler met Engels als moedertaal vertaalt in het Engels. Iemand die is opgegroeid en zijn opleiding heeft afgerond in het land waar de taal een officiële status heeft, wordt als native speaker van die taal beschouwd.

Kwalitatief hoogstaande vertalingen in en uit het Roemeens

Wij zijn ISO 17100 gecertificeerd. Ons werk wordt regelmatig gecontroleerd door de bevoegde instantie en dat biedt zekerheid als klant. Hier staat meer informatie over wat een ISO 17100 certificering inhoudt. 

Geheimhouding is vanzelfsprekend

Wij zijn gewend om grote hoeveelheden gevoelige informatie te verwerken en gaan uiteraard zeer zorgvuldig om met geheimhouding. Onze servers hebben uiteraard een SSL-certificaat om te voorkomen dat informatie in verkeerde handen valt.

Wat zijn de kosten voor een vertaling in of uit Roemeens?

Upload je document via ons vertaalportal en ontvang binnen 1 minuut prijs en verwachte levertijd. Vraag de vertaling direct online aan en betaal met creditcard. We accepteren: Amex, Diners, Mastercard, Visa, PayPal en Apple Pay.

Vragen of meer informatie nodig?

We zijn 24 uur per dag bereikbaar via e-mail, en antwoorden doorgaans binnen 15 minuten.

The Native Translator is een ISO 17100 gecertificeerd vertaalbureau gespecialiseerd in professionele vertalingen en beëdigde vertalingen in en uit het Roemeens, rechtstreeks via internet.

Snelle offerte
OFFERTE OPVRAGEN
Met kwaliteitsgarantie!
 • ISO 17100 gecertificeerd
 • Informatiebeveiliging volgens ISO 27001
 • Milieunormen volgens ISO 14001
 • Gegarandeerd perfect, anders opnieuw vertaald

Deze bedrijven vertrouwen op onze kwaliteit!

<
>